Mezoterapi Kullanım Alanları Nerelerdir?

OP. DR. EDA ÇABUK HOROZ.

Mezoterapi Kullanım Alanları Nerelerdir

Mezoterapi Kullanım Alanları Nerelerdir? Etkisi Ne Kadar Sürer?

1952 yılında doktor Michel Pistor tarafından kilo probleminden bir türlü kurtulamadığını söyleyen ve onu sürekli rahatsız eden hastası sayesinde deneylerine başladığı mezoterapi yönetimi bir cilt yenileme, selülit, yağ yakımı leke giderici ve solunum yolları akut hastalıklarda kullanılan bir tür estetik cerrahi işlemidir.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi; vitamin, enzim ve aminoasit birleşiminden doğan bir estetik tedavi türüdür. Cilt altına enjekte edilen karışım ile kendini yenilenmiş gibi hisseden kadınlar bu işlemi sürekli yaptırmaktadır. Erken yaşlılık şikayeti olan, fazla kilolardan kurtulduktan sonra selülit gibi vücut deformelerine maruz kalanların imdadına yetişir. Yıllardır ünlü kadınların yaz aylarından önce yaptırdığı bu estetik artık akut solunum yolları rahatsızlıklarında da kullanılmaya başlanmıştır.

Nerelerde Kullanılır?

Mezoterapi yöntemi günümüzde çok farklı vücut sorunları için kullanılıyor. Bunların başında kaba et ve karın bölgesi gelse de artık yüz bölgesi de işlemin içine dahil edilmiş durumda.
Mezoterapinin sıklıkla uygulandığı bölgeler;
• Cilt yaşlanması sonucu sarkan yüz derisi
• Kaz ayakları
• Leke tedavisi
• Selülitler
• Karın çatlakları
• Saç dökülmesi ve kellik
• Gözaltı torbaları ve morluk
• Alerjik deformeler
• Sporcuların yaralanmaları
• Vitiligo hastalığı
• Yumuşak doku romatizması
Mezoterapi işleminin uygulandığı alanlardır. Bu işlemleri genellikle 30 yaş ve üstü kadınların yaptırdığı söylense de bu sayı son zamanlarda 25 yaşa kadar düşmüştür.

Yan Etkisi Var mı?

Mezoterapi işleminin bilinen bir yan etkisi yoktur. Aksine faydalı bir tedavi yöntemi olması sebebi ile kullananları memnun eder. Yine de hamileler, emziren kadınlar, enfeksiyon hastaları, kanser hastaları, kalp damar hastaları, şeker hastaları, çok fazla ilaç ile tedavi gören hastalar için kesinlikle uygulanmaz ve önerilmez. Bu nedenle bu hastalar için mezoterapi tehlikelidir. Uygulamayı yaptıran hastaların genel bakış ile yaşadıkları endikasyonlar yapılan bölgede geçici kızarık ve morluklardır. En fazla iki gün süren bu kızarmaların bir zararı yoktur.

Etkisi Nedir?

Mezoterapi yaptıran hastalar genel çoğunluk bu işlemden çok memnun kalarak sürekli hale getirir. Yaptırdıktan sonra hiçbir ağrı şikayet kalmayan veya bu oranı çok düşen hastalar hem sosyal hayatlarına rahatça devam edip hem de ağrı acı çekmeden rahat nefes alabilirler. Mezoterapi yüze yapıldığı takdirde cilde kollajen etkisi uygular.
Bir nevi tıbbi anti-aging olan mezoterapi tedavisi hastaların en fazla bir yıl geçtikten sonra isteğe bağlı yeniletmesi gerekir. Saç ekimi için mezoterapiya başvuranlar ise düzenli bakım yaparlar ise kalıcı sonuç elde ederler. Selülit ve kilo yakımı da yine kişinin kendisine dikkat etmesi ile kalıcılığını koruyan bir etkiye sahiptir.
Akut hastalıklarda mezoterapi yaptıran hastalar yine kalıcı sonuç elde ederek memnun kalır. Yüz, boyun ve göğüs bölgesinde sarkmalara karşı yapılan mezoterapi tedavisi 6 seans sonra biter. Hastanın ise 6-9 ay sonra tekrar yeniletme gereksinimi ile işlemi yaptırması gerekir.

PAYLAŞ:

İlgili Yazılar:

SEO & Web Tasarımı SEOmodi Ajansı Tarafından Yapılmıştır.

Hemen Bilgi Alın.

Hemen İletişime Geçin