Ağlamak Burun Estetiğine Zarar Verir Mi?
Burun estetik ameliyatı sürecinin en zorlayıcı anı ameliyat sonrasında yaşanıyor. Geçirilen operasyonun ağır süreci kapsaması, iyileşme süresinin uzamasına sebep olması veya iyileşme sürecinin olumsuz yönde etkilemesine sebep olabilecek durumlar tedirginliğe yol açıyor. Bu durumda akla gelen en önemli konu ise ameliyat sonrası eski yaşam düzenine dönmek mümkün olacak mı ya da standart düzenin değiştirilmesi gerekecek mi? Özellikle ameliyatın ardından ilk zamanlar gülme, hapşırma, öksürme gibi eylemlerin zararlarının ne kadar olacağı düşüncesi herkesin aklını kurcalıyor. Doktorların da sıkça belirttiği gibi burun estetiği cerrahi müdahale olmasından dolayı iyileşme süreci dikkatli davranmayı gerekli kılıyor.
Bu sebeple de ilk zamanlar burna alınacak darbelerin süreci kötü etkileyeceği gibi ağlama, gülme gibi eylemlerin can yakıcı hissettirdiğidir. Burun estetiğinin ardından yüzün şekli üzerinde önemli değişiklikler meydana gelebiliyor. Hatta bu durum için yanlış bilinenlerden birisi de estetik sonrası gülüşün değişeceği algısıdır. Burun ameliyatı sonrası yüzde önemli ölçüde değişiklik gözle görülebilir ancak bu durum gülüşü değiştirecek niteliklerde olmayacağı belirtiliyor. Bir diğer önemli nokta ise ağlamanın estetiği zararı olur mu konusu. İyileşme sürecinde yüzde hafif kasılmalar ve ufak ağrılar hissettirmesine karşı doktorlar önceden bilgilendirme yapıyor. Ancak ağlamanın estetiğe zarar vereceği yönünde bir uyarı belirtilmiyor.
Burun Estetiği Sonra Süreç Nasıl İlerler?
Burun estetiğini tercih edilmesi için büyük burun yapısına sahip olunması, geniş burun ölçüleri, kemerli burun, kısa burun, burun ucu düşüklüğü durumlarından birinin görülmesi yeterli olarak görülüyor. Burun ameliyatı genel anestezi yapılarak steril ortamda gerçekleştiriliyor. Bu nokta fazlasıyla önemlidir. Yanlış yapılan müdahaleler tahmin edilemeyecek noktalara gidebileceği için bilhassa bu gibi cerrahi müdahalelerde doğru doktor tercihi çok fazla önemli oluyor. Ameliyat ortalama 4 saate yakın sürebiliyor. Tabi ki bu süre işlemin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Ameliyattan daha önemli kısım ise ameliyat sonrası dönem olarak görülüyor. Bu dönemde bakım fazlasıyla önemli olabiliyor. Düzenli ve sağlıklı yemek düzeninin yanı sıra darbelere karşı koruma sağlayarak daha hızlı iyileşme süreci geçirilebilir. Özellikle ilk zamanlarda fazla mimik yapılamayacağının bilinmesi ve yüz kaslarında az da olsa acı hissine karşı hazırlıklı olunması emenli oluyor.
Burun Estetiği Kimlere Yapılır?
Burun estetik ameliyatı yüz şeklini almış, bedensel gelişimi tamamlanmış kişiler için uygun oluyor. Bazı uzmanların belirttiği şekilde kadınlar için bu dönem 17 yaş ve üzeri, erkekler için ise 18 yaştan sonra gerçekleştirilir. Burun estetiği nefes alamama gibi sağlık sorunları durumlarında önem arz ediyor. Bu duruma neden olan başlıca sebepler, burun içinde kemiklerin yamuk şekle sahip olması örnek olarak verilebilir. Burunda bulunan kemiklerin yamuk olması rahat nefes almayı güçleştirir ve bu durum zamanla düzelmesi mümkün olmayan sağlık problemleridir. Dolayısıyla bu gibi anlarda burun estetiği ile daha rahat nefes almayı kolaylaştıracak tıbbi müdahale yapılabiliyor. Tabi her zaman sağlık sorunu için burun ameliyatı tercih edilmeyebilir. Burun şeklinden görüntü olarak rahatsız olanlar da burun estetiği için başvurabiliyor. Burun büyüklüğünden şikayetçi olanlar, burnu kemerli bir yapıya sahip olanlar ve burun ucu düşük olanlar sıklıkla burun estetiği konuları arasında yerini alıyor.