Sinüzit Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Sinüzit Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Sonrasında Tekrarlar Mı?

Sinüs, burun çevresinde bulunan kemikle çevrili boşluklara verilen addır. Her insanda ortalama 8-10 aralığında sinüs bulunduğu belirtiliyor. Sinüzit olarak bilinen sağlık problemleri sinüslerin iltihap dolması sonucu oluşmaktadır. Sinüzit ağrılı bir süreci kapsadığı için önemli görülen sağlık sorunlarından birisidir. Son teknolojik cihazlar sinüzit tedavisinde kullanılıyor. Bu cihazlar ile yapılan tıbbi müdahaleler ile süreç daha hızlı ilerleyebiliyor. Sinüzit her daim ameliyatı zorunlu kılan durumlar yaşanmayabilir. Sorunun hangi aşamada olduğuna göre ameliyat gerekip gerekmediğine doktor kararı ile belirlenir. Tedavi süreci ve sonrasında görülecek etkilerine ise seçilen tedavi yöntemi belirleyici etken olur. Sinüzit ameliyatları ortalama 45 dk ile 1 saat aralığında gerçekleşir. Ameliyat sonrası uzun vadede hastalar için rahatlatıcı bir süreci kapsamaktadır.

Sinüzit Ameliyatı Ne Zaman Gerekli?

Sinüslerin iltihap dolması sonucu görülen sağlık problemlerinden olan sinüzit iki şekilde ele alınır. Kronik sinüzit ve akut sinüzit olarak belirlenen sinüzit türleri için tedavi süreci ve tedavi yöntemleri adımlarında farklılaşır. Akut sinüzit ilaç tedavisi ile kısa sürede düzelebilen sinüzit türlerindendir. Daha ileri düzeyde sinüzitlerde görülen kronik sinüzit durumlarında ise daha farklı müdahale gerekebilir. Kronik sinüzitte ilaçla sonuç almak mümkün olmayabilir. Bu durumda dikkate alınan noktalar, kronik sinüzit görülen kişilerde atak süre aralığının sıklığı, ne zamandır bu durumdan şikayetçi olduğu, günlük yaşamını ne denli etkilediğidir. Detaylı bir tedkik sürecinin ardından cerrahi müdahale ile kronik sinüzite son vermek amaçlanır. Ameliyat gerekli görülen kronik sinüzit olmakla birlikte ilaçla tedavi ile de çözüme kavuşulduğu durumlar yaşanabiliyor. Bunun için hastalığın hangi aşamada olduğu ve ne denli etkili olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Gerekli görüldüğü durumlarda ilaç tedavisi ile belirli bir süreç dahilinde kronik sinüzitten kurtulmak mümkün olabiliyor.

Akut Sinüzit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Akut sinüzit kısa süreli belirti gösteren sinüzit türlerinden biridir. Burun tıkanıklığı, göz çevresinde ve alında doluluk hissi ile kendisini gösterir. Daha çok viral solunum yolu ile etkileri görülmeye başlar. Mantar, virüs ve bakteri akut sinüzit oluşumunda etken rol oynar. Mantarın etkili olması nadir görülmekle birlikte bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde görülme olasılığı vardır. Akut Sinüzitinin belirtileri şu şekildedir:
• Burun tıkanması
• Burun akıntısı
• Boğazda ağrı
• Bilhassa gece saatlerinde görülen şiddetli öksürük hali
• Genizde akıntı
• Göz çevresi ve alında basınç hissi
• Ağızda koku
• Kulak ağrısı
• Diş ağrısı
• Koku ve tat almada sorun yaşama
• Vücut halsizliği
Kişilerde bu belirtilerden üç tanesi görüldüğü takdirde akut sinüzit tanısı koyulabiliyor. En sık bir arada görülen belirtiler, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve yüz çevresinde basınç hissidir. Akut sinüzit belirtilerinin ardından teşhis edilmesi ile uygulacak olan ilaç tedavisi sayesinde çözüm üretilebilmektedir.

Sinüzit Tedavi Süreci Nasıldır?

Sinüzit tedavisine başlamadan önce hastalığın hangi aşamada olduğu ve hangi tedaviye ihtiyaç duyulduğu tespit edilir. Bunun ardından ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale gereken durumlar için tedavi süreci başlar. Akut sinüzit tedavisi için bulunulan ortamın nemlendirilmesi, bol sıvı tüketimi, burun spreyleri kullanmak görülen başlıca uygulamalardır. Doğal yollardan geçmesi muhtemel tedavilerde su tüketimi fazlasıyla önemli oluyor. Kronik sinüzit tespitinin ardından ise öncelikle neden olan sebepler ve tetikleyici olan faktörler araştırılır. Ardından ise yaklaşık 8 ila 12 haftalık sürecek olan bir tedavi sürecine başlanır. Kronik sinüzit tedavisi içerisinde kontrollü kullanım ile antibiyotik, burun spreyi uygulanan yöntemlerdendir. Bu şekilde medikal yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi müdahale ile uzun süreli kronik sinüzitin etkilerini azaltmak mümkün.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir